Pásový štiepkovač ELIET SUPER PROF CROSS COUNTRY

Kategória: Štiepkovače
Kód produktu: MA 029 050 113
Záručná doba: 2 roky
Dostupnosť: Dostupný
21 239.00 € s DPH

Ako už samotný názov napovedá, tento profesionálny štiepkovač ELIET zvládne každý terén. Svojim pásovým podvozkom, pri ktorom pohon každého pásu možno nastaviť samostatne, je drvič SUPER PROF CROSS COUNTRY obzvlášť vhodný do terénu, v ktorom iné drviče nemôžu byť použité (okraje železníc, lesy, vinice a podobne). Ale taktiež na záhrade nezanecháva stroj svojím šetrným tlakom na trávniku takmer žiadne stopy. Zvýšená mobilita tohto štiepkovača prináša úsporu času, pretože s týmto nenahraditeľným strojom sa dostanete vždy a za každých podmienok až na miesto nasadenia. Nerozmýšľajte ako z neprístupného miesta dopraviť odpad k štiepkovaču, zoberte drvič a jednoducho ho dopravte k odpadu. Záhradný drvič je s maximálnym priemerom drvenej drevnej hmoty 130 mm, maximalnym výkonom drvenia 6,0m³ za hodinu (48000 úderov/minúta) a 24 otočnými nožmi RESIST bezkonkurenčným vo svojej kategórií. Vaše vynaložené financie nebudete ľutovať.

Hydraulický posuvný valec: Tento široký a robustný valec má vynikajúcu silu a výškovo samonastavitelnú funkciu. Vy len vkladáte materiál a stroj ho vťahuje sám dovnútra rýchlosťou 24m/min. Sila, ktorou tento posuvný valec pracuje, nedáva ani tým najrozvetvenejším konárom žiadnu šancu. Aj veľké množstvo listnatého dreva po prerezávke sa bez problémov privedie k nožom. Smer otáčania posuvného valca môžete sami ručne prepínať. Ovládací panel je umiestnený na vstupnom otvore a je tak vždy v dosahu obsluhy pre prípad núdze.

Pohon pásov: Konštruktéri ELIET sa neustále zapodievajú s myšlienkou, ako Vám prácu uľahčiť. Štiepkovač s hmotnosťou 502 kg sa totiž jednoducho všade nedostane. Z tohto dôvodu je teno model v prevedení s pojazdom. Obidva pásy sú vybavené silným hydromotorom. Ak sa rohodnete pre tento pohon pásov, zdoláte s týmto strojom bez problémov každý nerovný terén alebo svah. Pásy poskytujú štiepkovaču potrebnú pohyblivosť, takže môžete nespočetné prekážky v záhradách, parkoch a lesoch ľahko prekonávať. Pomocou páčky na vodiacom panely regulujete jednoduchým pohybom ruky rýchlosť vpred aj vzad. Čím viac budete pákou posúvať vpred alebo vzad tým rýchlejšie štiepkovač v danom smere pôjde.

Nízka hlučnosť a bezpečnosť: Vďaka pryžovému závesu nožového priestoru dochádza k absorbácií hluku pri procese štiepkovania. Týmto sa značne znižuje hlučnosť stroja. Parkovacia brzda zaručuje stabilitu stroja behom práce. Zariadenie ako napríklad bezpečnostný ovládací panel okolo vstupného otvoru, ochranný štít a ochranná mreža zaisťujú bezpečnú prácu obsluhy.

ABM systém: Tento dômyselne premyslený systém rovnomerne reguluje rýchlosť posuvu. Čidlo zaisťuje každú zmenu otáčok motoru. Pri zaťažení motoru dôjde k poklesu otáčok motora a pomocou elektroniky ABM ku krátkemu zastaveniu posuvného valca. Ak hrozí preťaženie, zastaví systém ABM posuv materiálu, dokiaľ sa motor zasa nerozbehne na plný výkon. Zatiaľ čo stroj vlastnou reguláciou všetok materiál spracováva na malé štiepky, Vy môžete v klude vo svojej práci pokračovať bez toho aby ste stroj museli strážiť. To znamená optimálny výkon pri nízkej spotrebe paliva.

Nože ELIET Resist: V spolupráci so špecializovaným výskumným strediskom bol vyvinutý typ noža, ktorý má podstatne dlhšiu životnosť. Tieto nože môžu byť používane obojstranne a majú životnosť až 200 prevádzkových hodín. Vzhľadom k jednoduchému prístupu k nožom je nože možné brúsiť priamo na nožovej hriadeli.

Regulátor rýchlosti posuvu: Hydraulickým regulátorom rýchlosti posuvu môžete podľa druhu bio – odpadu nastaviť optimálnu rýchlosť posuvného valca.

Sito pre vlhký materiál a lístie: Ak chcete spracovávať výlučne vlhký materiál a listy odporúčame použiť špeciálne sito určené pre jeho efektívne spracovanie.

Parametre:

Motor - výkon: Briggs & Stratton Vanguard, 18 HP, elektroštartér

Max. priemer drevnej hmoty: 130 mm

Max. výkon – kapacita štiepkovania: 6,0m³/hod (48 000 úderov/minúta)

Počet nožov: 24 ks, otočné ELIET RESISTTM

Technológia štiepania: ELIET Chopping PrincipleTM

Prevodovka: V-belt XPA 2120 x 2 Powerband

Počet valcov: 2

Pracovná šírka štiepania materiálu: 480 mm

Pásy pojazd: pásy 180 x 37 x 72 / ZR: Danfoss

Rozmery vstupného otvoru: 500 x 700 mm

Rozmery stroja: 2000 x 835 x 1450 mm

Hmotnosť: 502 kg

Recenzie produktu Pásový štiepkovač ELIET SUPER PROF CROSS COUNTRY

Hore